Linkovi

'Good Time' - novi album Alana Jacksona


Alan Jackson je na svoja je posljednja dva albuma eksperimentirao s gospel glazbom i pop baladama. Međutim na svojem najnovijem projektu, on se vratio tradicionalnom country zvuku koji ga je učinio superzvijezdom. Pregled novog Jascksonovog albuma pod nazivom Good Time pripremila je Mary Morningstar.

Po prvi put u svojoj dvadesetogodišnjoj karijeri Alan Jackson je na svojem najnovijem albumu pod naslovom Good Times autor svih 17 skladbi. Premda je razmišljao o snimanju tuđeg materijala, Jacksonov dugogodišnji producent Keith Steagall ga je uvjerio da snimi samo svoje skladbe. Unatoč naslovu, album Good Times ne sadrži samo vesele pjesme. Skladbu Sissy`s Song Alan je napisao za sprovod obiteljskog prijatelja koji je prošle godine poginuo na motociklu.

Alan Jackson opisuje skladateljstvo kao odraz svog života, za koji kaže da je sretan, da ne osjeća potrebu za dokazivanjem, te da ga samo zanima stvaranje dobre glazbe koja se sviđa njemu i onima koji kupuju njegove albume. Zvijezda country glazbe Martina McBride, koja je s Jacksonom nastupala 2004. godine na turneji, jedini je gost na albumu, u duetu na laganoj ljubavnoj skladbi Never Loved Before.

Alan će u listopadu navršiti pedesetu, i priznaje da bi radije bio doma u Nashvilleu sa svojom suprugom i tri kćerke nego u autobusu na turneji, na koju kreće tijekom travnja, kada će nastupati po Kanadi zajedno s duom Brooks and Dunn. Njegova će samostalna turneja za promociju albuma Good Time otpočeti prvog svibnja u Teksasu, a tijekom lipnja nastupati će u Nashvilleu na tradicionalnom godišnjem festivalu country glazbe.

XS
SM
MD
LG