Linkovi

Dio zarade od novog CD-a Annie Lennox odlazi oboljelima od AIDS-a


Svjetska organizacija za promidžbu ljudskih prava Amnesty International navodi da HIV i AIDS imaju poguban učinak na žene i djecu u Južnoj Africi. U izvješću objavljenom u Londonu, Amnesty International kaže da siromaštvo, neravnopravnost spolova i neuposlenost ostaju glavni razlozi za širenje te bolesti.

U Londonu, pjevačica Annie Lennox pokušava skrenuti pozornost na taj problem sa svojom novom dobrotvornom skladbom pod nazivom Sing. Prilikom svog nedavnog posjeta Africi, saznala je kako bolest utječe na žene, posebice na trudnice i njihovu nerođenu djecu mnogo više nego na muškarce.

Annie Lennox je u Londonu potpisivala CD-je za svoje štovatelje i promicala borbu protiv te bolesti i pjesmu tome posvećenu. Singl pjesma Sing, objavljena u dobrotvorne svrhe, pokušava proširiti saznanja i prikupiti financijska sredstva za milijune žena i djece oboljelih od HIVA ili AIDSa u Africi. Lennox kaže da je kao majka osjetila potrebu da ocrta patnju tih žena, te da taj problem smatra esencijalnim pitanjem ljudskih prava.

Trećina trudnica u Južnoj Africi je zaraženo HIV-om, kaže ona, i ako dobiju lijek, jedna doza lijeka neprovina može dati priliku njihovoj djeci da žive i rade nezaražena. Bivši predsjednik Južne Afrike Nelson Mandela podržava kampanju Annie Lennox, te kaže da epidemija nosi lice žene, žene pod teretom HIVA i AIDSa.

Za neke štovatelje Annie Lennox potpisivanje CD-a u Londonu, bilo je i prilika da se sretnu s tom glazbenicom. Red je ljudi bio dug, neki su stajali vani na kiši. Lennox kaže da ju je ganula podrška njenih poklonika za kampanju, te priznaje da je to samo mali korak u borbi protiv AIDSa.

Annie Lennox dodaje da je svjesna da za AIDS i HIV ne postoji jednostavno rješenje, te da će to biti dugotrajna borba. Ona najavljuje još dobrotvornih pjesama u budućnosti kao i drugih načina prikupljanja dobrotvornih priloga. Od svakog CD-a tri dolara biti će donirana liječenju žena i djece oboljelih od AIDSa i HIVa u Africi.

XS
SM
MD
LG