Linkovi

Internet stranice Slashdot.org objavljuju 'vijesti za štrebere'


Ovog tjedna govorimo o Internet stranicama na kojima se objavljuju vijesti za sve one koji se zanimaju za tehnološke inovacije.

Naš je slogan 'vijesti za štrebere – važne stvari'. Radi se o mjestu na kojem se kompjutorski štreberi mogu okupljati i razgovarati o Linuxu, iPhonu, tehnologiji, stvarima koje vlada poduzima kako bi utjecala na naše mogućnosti za korištenje elektronskih naprava i tehnologije, Internet kulturu i slično - kaže Rob Malda, utemeljitelj Internet sajta Slashdot.org na kojem se objavljuju tehnološke vijesti, ali i, ništa manje važno, gdje se razgovara o novim trendovima u svijetu visoke tehnologije.

Taj osjećaj zajednice, gdje jedna vijest može izazvati stotine komentara, temeljni je dio onoga što predstavlja Slashdot.org, kaže Malda: "Razgovaramo o puno stvari. Volimo uspoređivati Slashdot više s pubom nego nekim novinskim glasilom zato što smo skupina čangrizavih muškaraca koji debatiraju o raznim pitanjima."

Slashdot je utemeljen prije nekih desetak godina, a i premda je većina posjetitelja iz Sjeverne Amerike, svaki četvrti dolazi iz inozemstva. Prije nekoliko dana na tim Internet stranicama mogle su se pročitati informacije oko objavljivanja nove, beta verzije popularnog pretraživača Interneta, Firefox, zatim o hackiranju srčanih pacemackera te o novim standardima za rad takozvanih crnih kutija u zrakoplovima.

Većinu tekstova na te Internet stranice postavljaju čitatelji koji glasuju o tekstovima jedni drugih, a konačnu riječ imaju urednici web sajta. "Naši čitatelji šalju nam stotine priča na dan, a mi ih biramo i postavljamo na Internet. Mišljenja naših čitatelja dio su tog procesa jer njihovi glasovi mogu pomicati članke gore ili dolje no na kraju presudna je ocjena nepristranih urednika" - kaže Rob Malda, utemeljitelj web sajta Slashdot.org na kojem se mogu pronaći vijesti za pasionirane ljubitelje elektronskih naprava i nove tehnologije.

XS
SM
MD
LG