Linkovi

Kćerka Muhameda Alija bori se protiv dječje gojaznosti


Laila Ali, dosad neporažena svjetska prvakinja u boksu u srednjoj kategoriji, i kćerka legendarnog boksača Muhameda Alija, prestala je s boksom, no nastavila se boriti – protiv dječje gojaznosti. Laila Ali, postavši TV voditeljica i zdravstveni izvjestilac pokušava potaknuti svoje gledatelje da ostanu zdravi i vitki.

Laila je bila jedina od devetoro djece Muhameda Alija koja je krenula njegovim stopama. Nakon skoro desetljeća provedenog u ringu, ona je postala svjetska prvakinja nanizavši impresivan niz pobjeda, uključujući 21 nokaut. Sada, navršivši trideset i ispunivši svoje sportske ciljeve, Laila kaže da je spremna na za novu karijeru: "Kada sam počinjala s boksom to mi je bio jedini fokus. Sad nakon što sam postala svjetska prvakinja boks mi je postao dosadan, ne mogu to raditi zauvijek, postaješ stariji i želiš raditi druge stvari."

Jedna od tih drugih stvari je i izvještavanje o zdravstvenim i i fitness temama za popularnu jutarnju televizijsku emisiju mreže CBS pod nazivom Rani show. Laila Ali se također nada da će s novom emisijom na omladinskom kanalu Nickleodeon doprijeti i do tinejdžera. Ta će emisija pratiti grupu tinejdžera koji pokušavaju promijeniti svoj život uz pomoć dijete, vježbanja, dobrovoljnog rada i učenja. Predvođenje vlastitim primjerom, kaže ona, najbolji je način za pozitivan utjecaj na mlade: "Djeca se ugledaju na nekog kao što sam ja. Uvijek ću biti pozitivna osoba i dobar primjer. Lekcija koju sam naučila u životu je da se treba držati onoga do čega ti je stalo i u tome pokušati biti što bolji."

Laila Ali je također u prvom planu dokumentarnog filma Daddy's Girl ' Tatina kćer, koji će se prikazivati na američkoj televiziji na Očev dan, a koji se bavi njenim odnosom s čuvenim ocem. Tijekom njenog života i karijere ona kaže da je otac imao puno utjecaja na nju: "Ne mogu reći da sam potpuno uspjela izaći iz njegove sjene, i ne vjerujem da ću ikad, no to je u redu. Moj je otac veliki čovjek, od njegovog sam primjera naučila puno, on je stajao iza onoga u što je vjerovao, uvijek je bio odličan uzor."

Laila Ali kaže da je uzbuđena oko toga da će i ona imati priliku biti nekome uzor u svojoj novoj karijeri. Tijekom svojih izvješća ona se nada da će inspirirati gledatelje da donesu ispravne odluke u vezi svoje ishrane i zdravlja.

XS
SM
MD
LG