Linkovi

Predsjednik George Bush će u travnju posjetiti Hrvatsku


Ured glasnogovornika Bijele kuće objavio je priopćenje sljedećeg sadržaja:

Predsjednik George Bush i njegova supruga Laura Bush posjetit će u travnju Ukrajinu, Rumunjsku i Hrvatsku. Cilj posjeta je podrška napretku slobode i demokracije, te jačanje NATO saveza kako bi se mogao nositi s izazovima 21. stoljeća.

U bilateralnim susretima u Kijevu u Ukrajini, 1. travnja, predsjednik George Bush će se sastati s predsjednikom i premijerom Ukrajine.

Nakon toga predsjednik i gospođa Bush otputovat će u Bukurešt kako bi sudjelovali na summitu NATO saveza od 2. do 4. travnja.

Uz redoviti program na summitu, predsjednik Bush će također održati bilateralne sastanke sa predsjednikom i premijerom Rumunjske, te sa glavnim tajnikom NATO saveza.

Predsjednik i gospođa Bush također će posjetiti Hrvatsku, gdje će se predsjednik sastati sa predsjednikom i premijerom Hrvatske, te sa čelnicima zemalja koje NATO savez na summitu u Bukureštu odluči pozvati u članstvo.

Transformacija i proširenje NATO-a predstavlja povijesni uspjeh koji je osnažio Sjeverno-atlantski savez, promicao mir i sigurnost, te unaprijedio interese slobode i demokracije u srednjoj i istočnoj Europi. Posjet predsjednika i gospodje Bush Ukrajini, Rumunjskoj i Hrvatskoj naglasit će važnost američke podrške cijelovitoj, slobodnoj i mirnoj Europi.

XS
SM
MD
LG