Linkovi

Ostavka guvernera New Yorka Eliota Spitzera


Guverner savezne države New York Eliot Spitzer danas je podnio ostavku, nekoliko dana nakon što je bio imenovan kao klijent u jednom prostitucijskom lancu.

Spitzer je ovo objavio danas u svom uredu u gradu New Yorku. Uz njega je bila njegova supruga. Guverner je izjavio kako mu je jako žao što nije živio u skladu s onim što se od njega očekivalo. Ostavka stupa na snagu u ponedjeljak.

Eliot Spitzer se našao pod velikim pritiskom da podnese ostavku nakon što je u ponedjeljak list New York Times objavio da ga je jedna savezna istraga povezala s prostitucijskim lancem.

Zamijenit će ga njegov zamjenik David Peterson, koji je pravno slijep i prvi je Amerikanac afričkog podrijetla koji se nalazi na tom položaju.

Ubrzo nakon što se ovo izvješće pojavilo na web stranicama New York Timesa, Spitzer je objavio javnu ispriku svojoj obitelji i svojim glasačima. U tom trenutku nije naveo zbog čeka se ispričava, rekavši samo da se radi o "privatnim stvarima". Spitzer je oženjen i ima troje djece.

Newyorški je dnevnik objavio da su Spitzera savezni agenti snimili kako organizira susret s prostitukom. Ovaj se incident dogodio u veljači u jednom washingtonskom hotelu. Zasad protiv njega nije podnesena nikakva prijava.

XS
SM
MD
LG