Linkovi

Barack Obama ismijao ponudu da bude dopredsjednički kandidat Hillary Clinton


Niz američkih listova prenosi vijesti agencije Associated Press prema kojoj je Barack Obama sinoć odbacio prijedlog koji je – doduše neizravno - stigao iz izbornog stožera Hillary Clinton, da bi joj se on u jesen mogao pridružiti – kao kandidat za dopredsjednika države.

'Nije se još dogodilo da netko tko zaostaje u utrci za predsjedničku nominaciju, u ovom slučaju Hillary Clinton, predlaže onome tko u utrci vodi – meni – da bude dopredsjednik' – izjavio je senator iz Illinoisa na jednom izbornom skupu u Mississippiju, gdje se danas održavaju stranački izbori na kojima Barack Obama ima dobre izglede za pobjedu.

Barack Obama u ovom trenutku može računati na podršku 1579 delegata na nacionalnoj konvenciji stranke, a Hillary Clinton na 1473.

U govoru koji je često prekidao smijeh okupljenih, Barack Obama je rekao da je 'čudno da s jedne strane Hillary Clinton tvrdi da on nije spreman da bude predsjednik države, a s druge ga strane poziva da bude dopredsjednik' – piše Associated Press.

'Ako glasate za mene, glasate za mene kao predsjedničkog, a ne dopredsjedničkog kandidata' – rekao je u Mississippiju Barack Obama, dodavši da su i George Bush i John McCain i Hillary Clinton 'predstavnici starog establishmenta, koji stalno govori i radi jedno te isto'.

******

Newyorški dnevnik Newsday piše o raširenom uvjerenju u saveznoj državi New York da će njezin guverner Eliot Spitzer danas vjerojatno podnijeti ostavku, zbog navoda iznesenih u New York Timesu da je koristio usluge prostitutki.

Newsday navodi izvatke iz optužnice protiv četiri osobe koje su vodile eskort servis iz Brooklyna, u kojoj se spominje i 'klijent broj 9' – navodno Eliot Spitzer, koji je prije mjesec dana ugovarao odlazak s namještenicom te agencije u Washington.

Eliot Spitzer je 13. veljače u Washington odsjeo u hotelu Mayflower, pod imenom George Fox – koji je inače njegov prijatelj i donator njegove izborne kampanje, piše Newsday.

Ukoliko bude podignuta optužnica protiv guvernera Spitzera, to bi moglo biti u skladu sa zakonom iz 1910. godine, koji predviđa posebno oštre kazne za slučajeve u kojima počinitelj putuje iz jedne savezne države u drugu u svrhu prostitucije.

U zakonodavnom tijelu savezne države New York, Spitzerovi su demokrati u šoku, dok se oporbeni republikanci – piše Newsday – 'potiho raduju'.

Elliot Spitzer je osam godina bio ministar pravosuđa savezne države New York. Istakao se u borbi protiv mafije i prostitucije, zaradivši nadimak 'Eliot Ness'.

XS
SM
MD
LG