Linkovi

Marcus Miller, od basista do blues bandleadera


Iako se Marcus Miller, senzacija na bas-gitari, pojavio na vise od pet stotina albuma kao session-glazbenik, njegov najnoviji uspjeh je kao vodje orkestra, bandleadera. Na svom najnovijem albumu pod jednostavnim naslovom “Marcus” okruzio se novom generacijom ritam-i-blues umjentika.

Godinama, Marcus Miller bio je poznat kao “basist zvijezdama,” pratio je Milesa Davisa, Eltona Johna, Franka Sinatru, Luthera Vandrossa... i to je samo nekoliko velikih imena. Medjutim, nakon 2002. godine, kad je dobio svoj prvi Grammy, u kategoriji najboljeg suvremenog jazz-albuma, Miller je svoju paznju uglavnom posvetio solo projektima.

Na albumu “Marcus”, cetrdesetosomogodisnji Miller prelazi mnoge glazbene granice, alternira izmedju funka u skladbi Steveija Wondera – Higher Ground – jazza Milesa Davisa, pop-standarda poput When I Fall In Love te R&B hita Deniece Williams – Free – u izvedbi sada dobitnice Grammyja Corinne Bailey Ray.....

Na albumu “Marcus” jos su i vokalisti Lalah Hathaway, Taraji Henson, hip-hop zvijezda Shihan The Poet i bluesman Keb’ Mo’...

Blues pjevac i vokalist Keb’ Mo’ izvodi Milky Way... Marcus Miller, kojega na albumu cijemo na gitari, klarinetu i klavijaturama, takodjer je vrlo uspjesan skladatelj.

XS
SM
MD
LG