Linkovi

Predsjednik George Bush podržao predsjedničku kandidaturu senatora Johna McCaina


Predsjednik George Bush podržao je predsjedničku kandidaturu senatora Johna McCaina. To se dogodilo nakon što je senator iz Arizone prekjučer, pobijedio na stranačkim izborima u četiri savezne države, te time osvojio potreban broj delegatskih glasova za predsjedničku nominaciju republikanske stranke.

John McCain bit će predsjednički kandidat republikanaca na izborima u studenom.

Predsjednik George Bush izjavio je da će mu biti drago da pomogne Johnu McCainu da postane predsjednik države.

Za to vrijeme u demokratskom taboru – senatorica iz New Yorka Hillary Clinton i senator iz Illinoisa Barack Obama nastavili su izbornu kampanju, nakon jučerašnji stranačkih izbora u Teksasu, Ohiou, Vermontu i Rhode Islandu.

Hillary Clinton je pobijedila u Teksasu, Ohiou i Rhode Islandu, Barack Obama u Vermontu. No, Obama i dalje ima prednost u broju delegata koji ga podržavaju – za njega se izjasnilo oko stotinu delegata više nego za Hillary Clinton. Bez obzira na to, prognozira se dana kraju stranačkih izbora u svih pedeset saveznih država niti Barack Obama a niti Hillary Clinton neće imati dovoljno delegata, zbog izuzetno izjednačene izborne utrke. Tada bi o predsjedničkom kandidatu Demokratske stranke vjerojatno odlučiti takozvani superdelegati – stranački čelnici te kongresmeni i senatori.

XS
SM
MD
LG