Linkovi

Blues Music Awards: Hoće li gitarist Eric Bibb biti proglašen najboljim 'blues akustičarem'?


Jedan od vodećih kandidata za naslov 'Akustičara godine' na predstojećoj dodjeli nagrada Blues glazbe je pjevač i gitarist Eric Bibb. Kako izvješćuje Doug Levine, na svojem posljednjem albumu pod naslovom Get OnBoard, Bibb je svojem repertoaru dodao notu gospela.

Na najnovijem ostvarenju Erica Bibba blues se susreće s gospelom. Jedna od pjesama s albuma je i Stayed on Freedom - obrada crkvene pjesme iz vremena borbe za građanska prava. Bibbov album iako presjecan sa soul i gospel utjecajima, ponajviše je posvećen akustičnom bluesu i folku.

Glazbena izobrazba Erica Bibba otpočela je kod kuće. Njegov otac, folk pjevač tijekom šezdesetih, čiji prijatelji uključuju Petea Seegera, Odettu i Paula Robesona, upoznao je Erica s bluesom. Za njega Eric kaže mu je bio prvi glazbeni heroj i uzor, te da se njegov repertoar bazira na onom njegovog oca.

Eric Bibb usavršio je svoj pripovjedački dar. Od dueta s pjevačicom Ruthie Foster u skladbi Conversation, do ode rodnom mjestu bluesa - gradu Memphisu u Tennesseeju, skladbe New Beale Street Blues, Bibb se trudi povezati svoje stihove i glazbu sa svojim životnim iskušenjima.

Konkurenti Erica Bibba za nagradu Akustičnog izvođača godine su Bobby Rush, Doug MacLeod, Mary Flower, Guy Davis i Fruteland Jackson. 29. godišnja svečana dodjela nagrada blues glazbe održat će se u Tunici u državi Missisippi, osmog svibnja.

XS
SM
MD
LG