Linkovi

'From the Windows of the World' - album bluegrass sastava Blue Highway


Mnogi ljubitelji akustične bluegrass glazbe klone se takozvane moderne glazbe, i slušaju samo skladbe napravljene u tradicionalnom stilu koji je stvorio Bill Monroe tijekom četrdesetih godina prošlog stoljeća. Oni ne prihvaćaju nove pjesme, električne instrumente čak ni bubnjeve. Novo, osmo ostvarenje sastava Blue Highway je sigurno nešto što će se svidjeti čak i njima.

Kaže se da je nemoguće svidjeti se svima. Međutim sastav Blue Highway već 14 godina izdaje albume s dovoljno elemenata klasičnog bluegrassa da usreće tradicionaliste, no i s dovoljno njihovog vlastitog zvuka, čineći njihovu glazbu prijemčivom onima koji preferiraju moderniji pristup.

Basist sastava Blue Highway Wayne Taylor ispravno je rekao da su u bluegrass glazbi pjesme o vlakovima ne mogu promašiti. «From the windows of the train» naslovna je skladba njihovog najnovijeg albuma. Članovi sastava traženi su studijski glazbenici u Nashvilleu snimajući i nastupajući s mnogim popularnim pjevačima. Neuobičajeno, svih pet članova grupe pišu pjesme, a sastav ima tri solo pjevača: gitarista Tim Stafforda, dobitnika nagrade Grammy kao član sastava The Union Station – pratećeg sastava pjevačice Allison Krauss – drugi je Shawn Lane i treći Wayne Taylor, koji je napisao pjesmu 'Homeless Man' o ratnom veteranu kojeg je zadesila loša sreća.

Sastav Blue Highway ne boji se u svojim pjesmama baviti teškim problemima, kao što je otuđenje ratnog veterana od zemlje koju je branio. Među pjesmama na albumu From the Windows of the World je i skladba Two Soldiers, iz pera Tima Strafforda, u kojoj dvojica vojnih časnika opisuju dane provedene javljajući roditeljima da se njihovi sinovi neće vratiti iz rata.

Treći solo pjevač sastava Blue Highway – Shawn Lane, napisao je trećinu pjesama na albumu 'From the Window of the World', među kojima i skladbu Where did the Morning Go, koja dobro oslikava izuzetne vokalne harmonije sastava.

Članovi sastava Blue Highway također su Jason Burleson i Rob Ickes. Album, osim odličnog pjevanja karakterizira i izuzetno instrumentalno muziciranje.

XS
SM
MD
LG