Linkovi

'Let's Talk About Love' - album blues gitarista Lurrie Bella


Ovo su dobra vremena za Lurrie Bella, bluesmana iz Chicaga. Taj pjevač i gitarist nedavno je nominiran za tri blues glazbene nagrade, a i njegov posljednji album nalazi se visoko na blues top listama.

Lurrie Bell doslovno je rođen za blues. Njegov otac, majstor usne harmonike Carey Bell, bio je legenda blues scene Chicaga, svirajući s Muddy Watersom i Willie Dixonom. Naravno da je Lurrie, samouki gitarist, također gravitirao prema toj vrsti glazbe, te je još kao tinejdžer počeo sa stalnim nastupima po Chicagu.

U tim ranim danima Bell je nastupao s Koko Taylor's Blues Machine, the Sons of the Blues, Eddie Clearwater and Big Walter Horton. Naučivši, po njegovim riječima, najviše od svog oca, Bell nastavlja blues tradiciju s svojim najnovijim albumom pod naslovom 'Let's Talk About Love', koji naziva 'glazbom iz srca'.

Glazba je za Lurrie Bella bila spasitelj. On kaže da mu je prošle godine pomogla da prebrodi gubitak supruge Susan i oca Careya. Bell je nedavno nastupao na međunarodnom blues festivalu u Santiagu u Čileu, a kasnije ove godine održat će koncert i na međunarodnom jazz festivalu u Bernu u Švicarskoj, te na Beale Street glazbenom festivalu u Memphisu u državi Tennessee.

XS
SM
MD
LG