Linkovi

2007. u country glazbi obilježili hitovi veterana ali i 'novopridošlica'


Uspjeh country glazbe u 2007-moj obilježili su glazbeni veterani i novopridošli izvođači. Unatoč općem padu prodaje albuma više je country glazbenika izdalo višemilijunski prodana ostvarenja, dok su drugi ostavili traga na nastupima na turnejama. Više o dometima country glazbe u 2007. u prilogu koji je pripremila Mary Morningstar.

2007. sastav the Eagles snimio je svoj prvi studijski album nakon 28 godina pod naslovom Long Road Out Of Eden, te također po prvi put nastupio na dodjeli nagrada udruge country glazbe.

Pjevač Kenny Chesney zabilježio je uspjeh s pjesmom Never Wanted Nothing More koja je dosad nezabilježenom brzinom zasjela na vrh top liste. Kenny Chesney je održao i jednu od najuspješnijih turneja godine, a među deset s najvećim zaradama plasirale su se i one Tim McGrawa i Faith Hill te sastava Rascal Flatts.

U studenom pjevač Garth Brooks održao je devet rasprodanih koncerata u Kansas Citiyu. Garth se prije sedam godina oprostio od pozornice da bi se posvetio podizanju svoje tri kćerke, no obećao je da će vratiti nastupima kad mu najmlađa kćer navrši 18 godina. Također, prije nego što se ponovo umirovio Garth Brooks održat će u siječnju pet dobrotvornih koncerata u San Diegu u korist vatrogasaca i žrtava požara u južnoj Kaliforniji.

Garth Brooks također se vratio na vrhove top lista. Njegova skladba More Than a Memory, s kompilacije The Ulitimate Hits postala je prva pjesma u povijesti koja je debitirala na prvom mjestu top liste.

2007. ukupno se 25 pjesama popelo na prvo mjesto top liste. Trojici glazbenika i sastava to je ove godine pošlo po prvi put za rukom - sastavima Emerson Five i Big and Rich, te osamnaestogodišnjoj Taylor Swift, s pjesmom Our Song.

24-godišnja pjevačica Carrie Underwood u protekloj je godini osvojila najveći broj nagrada, ukupno 15, uključujući tri Grammya. Njen debitantski album Some Hearts prodao se u čest milijuna primjeraka, dok se novi pod naslovom Carnival Ride u manje od dva mjeseca prodao u više od dva milijuna.

Međutim Rodney Atkins je taj koji je dominirao Billboardovoj Country top deset listi u 2007. Na četvrtom mjestu nalazi se njegova skladba These Are My People, dok je na prvom također njegova skladba Watching You posvećena njegovom sinu Elijahu.

XS
SM
MD
LG