Linkovi

Kanadski vozač kamiona optužen za zločine protiv civila kod Vukovara oslobođen zbog zastare


Dnevnik iz savezne države Michigan, Lansing State Journal, piše da su savezni tužitelji odustali od kaznenog progona kanadskog državljana srpskog podrijetla Gorana Pavića, koji je zaustavljen početkom studenog na graničnom prijelazu kod Detroita, zbog toga što se njegovo ime nalazilo na Interpolovoj potjernici, zbog navodnih zločina protiv civila za vrijeme opsade Vukovara, u jesen 1991. godine.

Kako piše dnevnik iz Michigana, savezni su tužitelji, nakon višetjednog razmatranja slučaja, odustali od progona kaznenih djela paleža i premlaćivanja civila zbog toga što je nastupila zastara. Pavić, po zanimanju vozač kamiona, vratio se nakon 44 dana u američkom sudskom pritvoru kući u Waterloo, u Kanadi.

Kanadski Toronto Star navodi riječi Pavićeve američke odvjetnice Linde Babich iz Chicaga koja tvrdi da je njezin klijent lažno optužen te da je bila spremna da to u sudskom postupku i dokaže. Ona je listu iz Toronta izjavila da su osobu koju je Babić navodno premlatio zapravo maltretirali drugi, a ne on, koji ju – kako je rekla Linda Babich - nikad nije niti vidio.

Obitelj 42-godišnjeg hrvatskog Srbina doselila se u Kanadu 1997. godine i – kako piše Toronto Star – 'puštanje na slobodu njihova oca najljepši im je poklon za Božić'.

XS
SM
MD
LG