Linkovi

Pred Kongresom, kompromisni zakon o financiranju misija u Iraku i Afganistanu


Kongresni čelnici blizu su okončanja rada na kompromisnoj zakonskoj mjeri o izdvajanju dodatnog financiranja za vojnu misiju u Iraku, koja neće sadržati rok za povlačenje američkih postrojbi iz te zemlje.

U ukupnom paketu potrošnje od 500 milijardi dolara, najmanje 70 milijardi bi išlo na financiranje vojnih operacija u Iraku i Afganistanu. Zakonska mjera će se naći na glasovanju početkom slijedećeg tjedna u Zastupničkom domu Kongresa.

U Iraku, američka vojska je objavila da su koalicijske snage ubile 12 terorista i pritvorile 13 osumnjičenika u današnjim akcijama protiv mreže al-Qaida u Iraku u središnjem i sjevernom dijelu Iraka.

Afganistansko ministarstvo obrane objavilo je da su afganistanske i postrojbe NATO saveza ubile 12 militanata, ali i dvoje djece u akciji ponovnog zaposjedanja jednog mjesta u pokrajini Helmand. Djeca su se nalazila u vozilu koje je talibanska ophodnja koristila kao štit, rečeno je u priopćenju.

Američka vojska u Afganistanu kaže da je u jučerašnjim akcijama u južnom dijelu Afganistana ubijeno nekoliko talibana, među kojima i jedan njihov visoki zapovjednik

XS
SM
MD
LG