Linkovi

'Carnival Ride' - novi album Carrie Underwood


I ove godine, kao i lani, Carrie Underwood nastavlja dominirati ljestvicama countryja. I ne samo to – ta mlada pjevacica iz Oklahome primila je ove godine cak 17 vodecih nagrada industrije. Kako bilježi Mary Morningstar, “Carnival Ride” najnoviji je album Carrie Underwood.

Otkako je ponijela naslov “Americkog idola,” 2005. godine, mnogi su se snovi ostvarili za Carrie Underwood. Njen prvi album – “Some Hearts” – prodan je u vise od sest milijuna primjeraka i dao tri No. 1 country hita. Drugu godinu za redom, Udruga country glazbe proglasila je Carrie i najboljom vokalisticom. Na nedavnoj dodjeli American Music Awards, Carrie je osvojila jos tri trofeja.

Prije samo tri godine, bila je na zadnjoj godini studija Drzavnog sveucilista Oklahoma. Po objavljivanju svog prvog albuma, Carrie je i zavrsila studij, diplomirala iz masovnih medija. "Tri i pol godine sam vec bila ulozila u studij, bilo mi je jako vazno da se njemu vratim i da zavrsim, i drago mi je da sam to ucinila."

Za svoj drugi album – “Carnival Ride” – Carrie se vise angazirala i u pisanju pjesama. Pocetkom godine i provela je neko vrijeme u Nashvilleu, s nekima od njegovih najboljih skladatelja, suradjujuci s njima na pisanju desetak pjesama. Od jedanaest pjesama na albumu “Carnival Ride” cetiri su njene. Uvrstila je i svoju interpretaciju jedne stare – “I Told You So,” balade koju je Randy Travis napisao i koja je bila hit 1988. godine…

Nade u komercijalni uspjeh ovog albuma bile su velike. Carrie objasnjava kako je izbjegla pritisku i ocekivanjima da ponovi fenomenalnu popularnost svog prvog albuma, “Some Hearts”… "Jednostavno smo zanemarili brojke, odlucili krenuti od pocetka, s necim novim i svjezim, i napraviti najbolje sto smo mogli. Svatko je posao odradio sjajno, mislim, i vrlo se time ponosim."

“Carnival Ride” prodan je u 527.000 primjeraka tijekom prvog tjedna i na prvom je mjestu Billboard ljestvice Top 200 kao i na ljestvicama countryja.

Nakon prekida i odmora tijekom blagdanske sezone, Carrie ce 2008. godinu zapoceti turnejom s australskom country zvijezdom Keithom Urbanom.

XS
SM
MD
LG