Linkovi

Nagrade najboljim ostvarenjima countryja u protekloj godini


Ovaj mjesec su po 41. put dodijeljene godišnje nagrade Udruge country glazbe. Ovogodišnji pobjednici uključuju po predviđanjima neke od favorita ali bilo je i nekoliko iznenađenja.

Ovogodišnja svečana dodjela nagrada u Nashvilleu bila je svojevrsno prijateljsko okupljanje najvećih zvijezda countryja. Veteran Tracy Lawrence dobio je nagradu za najveći događaj godine - zajednički koncert s njegovim glazbenim prijateljima Timom McGrawom i Kennyjem Chesneyem.

Carrie Underwood po prvi je put osvojila nagradu za singl godine za pjesmu Before He Cheats, a također je obranila naslov pjevačice godine iz 2006, pobijedivši opet u toj kategoriji ispred Alison Krauss, Mirande Lambert, Rebe McEntire.

Najveće iznenađenje večeri priredili su sastav Sugarland pobijedivši u kategoriji najboljeg dueta. Njihov najveći konkurent, duet Brooks and Dunn pobijedili su u toj kategoriji 14 puta u zadnjih 16 godina.

Brad Paisley je ove godine bio nominiran za 5 nagrada, od 2000. godine rekordnih 38. Ove je godine odnio dva nova trofeja, po prvi put za najboljeg pjevača godine i po treći put za najbolji video, skladbe Online.

Među ostalim pobjednicima su sastav Rascal Flatts, koji su petu godinu za redom proglašeni za najbolji vokalni sastav, te sedamnaestogodišnji Taylor Swift koji je dobio nagradu Horizont namijenjenu za glazbenika koji je pokazao najveći napredak.

U kategoriji album godine u neizvjesnoj konkurenciji su bili Brad Paisley, Dierks Bentley, Keith Urban, Vince Gill i George Strait. Nagradu je odnio Strait, po šesti put u svojoj karijeri, za album It Just Comes Natural. George Strait je također slavio u kategoriji pjesme godine, za skladbu Give it Away.

XS
SM
MD
LG