Linkovi

Web stranica tjedna: ArtsJournal.com


Naše današnje odredište u kibernetskom prostoru posvećeno je vijestima i komentarima iz svijeta umjetnosti – slikarstva, kiparstva, plesa, kazališta, glazbe i izdavaštva – iz čitavog niza izvora, sakupljenih na jednom, lako dostupnom mjestu.

"Web stranica ArtsJournal.com najveća je zbirka vijesti iz svijeta umjetnosti na Internetu. Svakoga dana pregledamo oko 200 publikacija iz čitavog svijeta i izdvojimo one koje smatramo najzanimljivijima," kaže Doug McLennan, urednik web stranice ArtsJournal.com, koja je upravo obilježila svoju osmu obljetnicu.

McLennan, bivši umjetnički kritičar jednog dnevnog lista iz Seattlea, došao je na ideju o ovakvoj web stranici kada je jednog dana, pretražujući websajt jednog drugog lista, nabasao na vijest staru dva tjedna koja mu je ranije potpuno promakla.

"I na to mi je onda palo na pamet da vjerojatno tako ima mnogo članaka u novinama diljem zemlje … u čitavom svijetu! … koje bi ljudi zainteresirani za umjetnost željeli pročitati. Ustvari, mogli biste napraviti čitav jedan dio novina samo nabrajanjem zanimljivih članaka objavljenih u drugim novinama."

McLennan je tako napravio web stranicu na kojoj su prikupljene ne samo vijesti iz umjetnosti, nego i zbirke blogova, te komentari i mišljenja o širokom rasponu tema – od knjižne produkcije, pa do poslovne strane umjetnosti. Tu su i video snimke, a McLennan kaže da planira dodati još više multimedijskih sadržaja.

Ako ne možete redovno gledati web stranicu ArtsJournal.com, možete se predbilježiti na besplatne biltene s najnovijim vijestima i komentarima iz svijeta umjetnosti na adresi www.artsjournal.com.

XS
SM
MD
LG