Linkovi

Clinton nadvisila Obamu u prikupljanju donacija


New York Times izvještava da je demokratska senatorica iz New Yorka Hillary Clinton u posljednjih nekoliko mjeseci preotela primat u prikupljanju donacija suparniku u borbi za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke, senatoru iz Illinoisa Baracku Obami. Kampanja Hillary Clinton koja - prema anketama, uživa veću podršku nego senator Obama – izvjestila je da je u razdoblju od srpnja do rujna privukla sedam tisuća više novih donatora od kampanje Baracka Obame. Pretočeno u dolarski iznos, senatorica iz New Yorka prikupila je u navedenom razdoblju tri milijuna dolara više od Obaminih 19 milijuna dolara.

Hillary Clinton ostvarila je taj uspjeh, nastavlja New York Times, unatoč nekim stranačkim dužnosnicima koji imaju bojazni glede njenih izgleda za osvajanje Bijele kuće. Senator Obama do sada je ukupno prikupio više novca od Hillary Clinton, 75 milijuna na prema 63 milijuna dolara te sveukupno ima više novih donatora koji prije nisu donirali sredstva njegovoj kampanji.

Los Angeles Times piše o jednom novom istraživanju prema kojem bi zdraviji način života u Sjedinjenih Država mogao uštedjeti zemlji više od bilijun dolara. Ubrzani rast novih slučajeva kroničnih bolesti, poput pretilosti i srčanih oboljenja, u proteklih je 20 godina nanio štetu američkoj produktivnosti te je doveo da povećanja cijena zdravstvene skrbi i nepotrebnih patnji oboljelih.

No ovakav trend, tvrdi se u zaključku istraživanja nevladinog instituta Milken iz Santa Monice, može se preokrenuti uz zdravu dozu prevencije i rano otkrivanje bolesti. Prevencijom se, navodi se u izvješću, može izbjeći 40 milijuna slučajeva kroničnih bolesti u 2023. godini, a to bi dovelo do uštete od bilijun i sto milijardi dolara, piše Los Angeles Times.

XS
SM
MD
LG