Linkovi

Barry Manilow se vraća hitovima sedamdesetih


Pop-pjevač Barry Manilow izdao je svoj treći album u seriji popularnih pjesama proteklih desetljeća. Na najnoviji, "Greatest Songs of the Seventies", uvrstio je pjesme iz desetljeća tjekom kojega je i on bio zvijezda.

Dobro poznata skladba Bee Geesa, How Can You Mend A Broken Heart, jedna je od dvanaest koje je Manilow uvrstio na album najboljih pjesama iz sedamdesetih godina. Na njemu su i klasici Simona i Garfunkela, Beatlesa, Eltona Johna, Holliesa, Carole King i drugih superzvijezda tog razdoblja.

Barry kaze: “Poslao sam popis svih hitova iz 70-ih svakome koga znam i trazio od njih da mi kazu koja im je od tih pjesama najdraza.” Kad je zbrojio rezultate vidio je da se radi manje-vise o istim pjesmama koje su i on i njegov koproducent Clive Davis kanili uvrstiti na album. "Mislim da smo odabrali ne samo najbolje ili najpopularnije, vec, po meni barem, i najmelodicnije pjesme. Pjesme poput You’ve Got A Friend i Sorry Seems To Be The Hardest Word. Nema na albumu disco-pjesama, nema ni rock-and-rolla. Samo najmelodicnije od svih pjesama. Vrlo lijep, romantican izbor.”

Prva dva albuma serije inspirirane raznim desetljecima Manilow je snimio prosle godine. Ta su dva zajedno, jedan s hitovima iz 50-ih, drugih s hitovima iz 60-ih godina, prodana u blizu dva milijuna primjeraka u Sjedinjenim Drzavama. Ono sto mu je bilo najteze u pripremanju treceg albuma bile su, kaze on, akusticne verzije njegovih vlastitih hitova iz 70-ih godina.

"U prvi je mah zvucalo jednostavno – napravit cemo akusticne verzije. Ali bilo je tesko. Svaku sam, na koncu, morao raditi dva-tri puta. Ali lijepe su, lijepi je cijeli album," kaže Manilow.

Sa skladbom Mandy, Manilow je prvi put dospio na pop- ljestvicu, popeo se njome na prvo mjesto, 1975. godine. Ona je jedna od njegovih sest hitova iz 70-ih godina. Manilow ih je uvrstio kao bonus snimke novog albuma.

Njegova zadnja turneja bila je 2004., rasprodana “One Night Live! One Last Time.” Nakon toga se povukao. Pocetkom 2005., zapoceo je s dugorocnim angazmanom u Las Vegasu, u Hilton Theatre, dvorani sa 1.700 sjedista. Prosle je godine taj angazman produzen do kraja 2008. godine.

XS
SM
MD
LG