Linkovi

Diskografska kuća Blind Pig Records


Diskografske kuće se pojavljuju i nestaju, međutim kad je riječ blues kući Blind Pig Records, glazba koju ona izdaje postaje sve bolja i bolja! Novu kompilaciju koja obilježava 30-tu obljetnicu Blind Pig Recordsa predstavlja .

Sedamdesete godine prošlog stoljeća nisu baš bile najbolje godine bluesa. Disko glazba je bila u uzletu, do su na rock sceni stadione punile takozvane supergrupe. Međutim, u sveučilišnom gradu Ann Arbor u Michiganu, blues je bio vrlo popularan. Vlasnik Blind Pig Cafea Jerry Del Giudice i njegov prijatelj Edward Chmelewski su 1977. su u Ann Arboru osnovali diskografsku kuću posvećenu isključivo bluesu. Blind Pig, koji danas ima sjedište u San Franciscu, prvi je put privukla pažnju snimkama Muddy Watersa, Pinetopa Perkinsa, Jamesa Cottona, Snookya Pryora, Buddy Guya i Junior Wellsa.

Album Buddya Guya i Junior Wellsa pod naslovom ‘Drinking TNT and Smoking Dynamite’ s kojeg smo čuli skladbu Hoodoo Man Blues je jedno naprodavanijih izdanja diskograske kuće Blind Pig. Kuća je također imala uspjeha i s nekim od antologijskijh albuma autora izvan blues okvira, kao što su Gospel Hummingbirds, Chubby Carrier, The Rounders i Reverend Billy C. Wirtz.

Pijanist Billy C. Wirtz – kojem je nadimak bio ‘Deep Fried and Sanctified’ - pridodao je diskografskoj kući Blind Pig komičnu notu i talent za boogie woogie blues. Čuli smo ga u skladbi Jerry Rig sa njegovog nedavnog prvijenca za Blind Pig Records - albuma Sermon From Bethelem. Uz jubilarnu 30-godišnju kompilaciju sa snimkama 33 poznata izvođaća bluesa I tradicionalne američke glazbe, Blind Pig Records su za ovu godinu organizirali I turneju na kojoj nastupaju četiri vrhunska blues glazbenika, među kojima je I guitarist Tommy Castro.

XS
SM
MD
LG