Linkovi

Sisters Folk Festival


Već desetljećima gradić Sisters u državi Oregon omiljeno je mjesto za odmor ljubitelja skijanja i planinskog biciklizma. No neki dolaze uživati u glazbi, na godišnjem Sisters Folk festivalu.

Jimmy LaFave izvodio je pjesme sa svojih 8 albuma, uključujući I one s njegovog posljednjeg, pod naslovom Cimarron Moon, tijekom svog nastupa s četveročlanim sastavom, na 12-tom godišnjem Sisters Folk festivalu. Sve više folk izvođaća danas nastupa s pratećim sastavom, umjesto prateći same sebe s akustićnom gitarom kako je to prije bilo uobičajeno.

Na festivalu su zastupljeni svi oblici suvremene folk glazbe, s ponešto bluesa i jazza. Brad Tisdel umjetnički je direktor festivala koji je počeo 1995-te. Od koncerta koji je trajao jedno popodne, festival je narastao na trodnevni događaj sa šest pozornica razasutih po gradu, prerastajući regionalne okvire.

"Festivalu raste popularnost, danas je odmah iza nekolicine najpoznatijih folk festivala u Americi. Mnogi od glazbenika su nam rekli da očekuju da će I dalje brzo rasti."

Sastav The Greencards ove je godine po prvi put nastupio. Kym Warner, skladatelj, pjevač I mandolinist kaže da festival čini jedinstvenim i prirodna ljepota tog dijela Oregona.

"Prekrasno je, plannski kraj s lijepim svježim zrakom. Ljudi su također krasni i dobro su prihvatili našu glazbu, nadam se da smo stekli i nove poklonike."

Projekt Americana obrazovni je program otvoren svim učenicima lokalnih škola. Cilj mu je informiranje o kulturološkom značaju američke tradicionalne glazbe. Ovaj je program još jedan pokazatelj koliko se u gradu Sisters u Oregonu cijeni umjetnost.

Na ovogodišnje festivalu nastupili su I neki polaznici tog programa poput Kerani Mitchell koju ćemo ćuti u izvedi njene vlastite skladbe – Alone.

XS
SM
MD
LG