Linkovi

NYT: Giuliani želi pozvati Izrael u NATO savez


New York Times izvještava da je pretendent na predsjedničku nominaciju Republikanske stranke, Rudolph Giuliani, neuobičajeno nastavio svoju kampanju u Londonu gdje se založio za daljnje proširenje NATO saveza uključujući upućivanje pozivnice Izraelu.

"Oni su demokracija. Oni su saveznici Sjedinjenih Država. Oni bi trebali odlučiti je li ulazak u NATO savez u njihovom nacionalnom interesu", rekao je Giuliani. Bivši gradonačelnik New Yorka također je osudio – kako je rekao – nečuveni zahtjev iranskog predsjednika Mahmouda Ahmadinejada da dobije pratnju za posjet mjestu rušenja nebodera blizanaca Svjetskog trgovinskog centra u terorističkim napadima 11. rujna 2001. godine.

Christian Science Monitor upozorava da bi Amerikanci ove zime mogli plaćati skupe račune za grijanje. Lož ulje je, piše dnevnik iz Bostona, skuplje sedam posto nego u isto vrijeme lani, a prirodni plin 5,5 posto. Situacija za građane bit će teža, smatraju stručnjaci, zato što se očekuje daljnje usporavanje ekonomije i pad vrijednosti kuća. Pored svega navedenog, cijena barela sirove nafte dostigla je rekordnu razinu, od više od 81 dolara. Jedina nada za kućni budžet mogla bi biti topla zima, piše Christian Science Monitor.

XS
SM
MD
LG