Linkovi

'A Day Like This' - album vokalnog kvarteta New York Voices


Da biste uživali u glazbi vokalnog kvarteta New York Voices ne trebate biti ljubitelj jazza. Iz priloga Douga Levina očito je da će u njihovom najnovijem albumu uživati i poklonici pop-glazbe.

Za instrumentalnu skladbu Johna Coltranea 'Moment's Notice' grupa New York Voices napisala je vlastiti tekst. Zvuči kao čisti jazz. No, kada Darmon Meader, Peter Eldridge, Kim Nazarian i Lauren Kinhan izvode skladbu Stevie Wondera, onda je to stopostotni pop.

New York Voices već više od 20 godina stavljaju vlastiti 'spin' na klasike popa i jazza. Darmon, Peter i Kim počeli su pjevati zajedno na studiju na koledžu Ithaca u saveznoj državi New York. Lauren im se pridružila pet godina kasnije.

Svjetski su poznati po majstorskom harmoniziranju, inovativnim aranžmanima i originalnim interpretacijama popularnih standarda. Glasoviti su po izvedbama skladbi Paula Simona, jazz velikana Jima Halla i Billa Evansa, te klasika brazilske glazbe Antonia Carlosa Jobima. 1997. godine podijelili su nagradu Grammy s orkestrom Counta Basiea, za album 'Live at Manchester Craftsmen Guild'.

Nedavno objavljeni album 'A Day Like This' sadrži klasike Duke Ellingtona, Jimmyja Van Heusena, Alana Lernera i Laure Nyro.

XS
SM
MD
LG