Linkovi

Počeo Festival hrvatskog filma u New Yorku


U New Yorku je započeo prvi godišnji festival hrvatskog filma projekcijom dva kraća filma, jednim animiranim i jednim dokumentarnim, te igranim filmom "Ta divna splitska noć", redatelja Arsena Ostojića.

Prije projekcije, Arsen Ostojić je pohvalio inicijativu za održavanje festivala hrvatskog filma, koji je organizirala zaklada The Doors Art Foundation, uz pomoć hrvatskog ministarstva kulture, te brojne sponzore. "To je dobra ideja i dobro je da se ostvaruje. Za nas je to potrebno i trebalo bi se svake godine događati, da se upoznaju relevatni filmaši i kritičari," kazao je Arsen Ostojić.

Filmove koji će biti prikazani na festivalu odabrao je filmski kritičar Jurica Pavičić, koji je ujedno i najavio početak festivala. Među filmova koji će biti prikazani spomenimo "Armina", Ognjena Sviličića, "Tu", Zrinka Ogreste, "Moram spavati, anđele", Dejana Aćimovića, "Put lubenica", Branka Schmidta, te film "Volim te", Dalibora Matanića.

Prvog dana festivala, kino-dvorana je bila popunjena što upućuje na zaključak da će ova smotra hrvatskog filma biti uspješna.

XS
SM
MD
LG