Linkovi

Interaktivni muzej električne tehnologije


Online interaktivni muzej povijesti električne tehnologije prati razvoj ove branše od telefona, preko lasera, pa do kompjutera.

"Virtuelni muzej Instituta za električko i elektroničko inžinjerstvo je web stanica na kojoj javnost može istražiti povijest tih tehnologija, naučiti nešto o ljudima koji su ih izumili, te saznati o učinku tih tehnologija na ljudsko društvo, i mnogo štošta drugo" - kaže Michael Geselowitz, direktor Centra za povijest Instituta električkog i elektroničkog inžinjeringa.

On ističe da, već više od stotinu godina, inžinjeri i znanstvenici iznalaze sve više i više tehnologija koje koriste električne energiju: "Taj dio online izložbe – koji je i najpopularniji među korisnicima – predstavlja općeniti presjek kroz čitavu povijest elektrike i elektronike. Slijedeći po popularnosti je onaj o mikrovalovima."

Posebnim odjeljcima izložbe prikazane su specifične teme: recimo, nanotehnologija, zatim, žene i elektronika, pa snimanje zvuka, i tako dalje, da spomenemo samo neke. Korisnicima koji žele dublje istražiti određene teme, nude se linkovi, po čitav niz u svakom od odjeljaka izložbe, kaže Michael Geselowitz: "Kako se slijedi ideja kroz izložbu, korisnik ide iz jedne stranice u drugu, a sa strane svake od njih nude se linkovi koji vode dublje u svaku od stvari spomenutih na toj stranici. Dakle, ako se spominje Thomas Edison, onda postoji i link koji vodi do fotografije s kraćom biografijom Edisona."

Dakle, ako želite više naučiti o elektricitetu i elektroničkim napravama koje su potpuno izmijenile naše živote, posjetite Virtuelni muzej Instituta za električko i elektroničko inžinjerstvo na adresi: ieee-virtual-museum.org

XS
SM
MD
LG