Linkovi

'Love is My Religion' - album Ziggy Marleya


Ziggy Marley stupa stopama svojeg oca, legendarne zvijezde reggea Boba Marleya. Za hit album 'Love is My Religion' Ziggy Marley je nedavno osvojio nagradu Grammy, u kategoriji najboljeg reggae albuma godine. Larry London razgovarao je s Ziggy Marleyem za vrijeme njegova nedavnog posjeta Washingtonu.

Porijeklom iz Kingstona na Jamajci, Ziggy je imao deset godina kad je prvi put – s ocem – bio na snimanju albuma Boba Marleya i sastava The Wailers. Nakon muziciranja sa sastavom The Melody Makers, Ziggy Marley se odlučio za solo karijeru snimivši svoj prvi samostalni album pod nazivom Dragonfly. 2006-te, Ziggy je snimio i producirao svoj drugi album Love is My Religion, naslov do kojeg, kaže Marley, je došao razgovarajući s prijateljicom.

"Kad smo počeli stvarati album, ta pjesma i naslov još nisu ni postojali. A onda sam, slučajno, jednu mladu damu koju sam tek upoznao, pitao koje je vjere. Rekla je da je katolkinja, te me je pitala koje sam ja vjere. Razmislio sam sekundu i odgovorio joj da je moja religija ljubav. Tako je došlo do te pjesme, naslova albuma i cijelog koncepta. Ja sam uvijek tražio za najbolji odgovor na to pitanje i eto tako sam našao savršen odgovor"- objašnjava Ziggy Marley.

Većina Marleyevih pjesma u sebi nosi neku poruku. Nakon turneje po Africi prije dvije godine - proslavljajući 60 obljetnicu rođenja svojeg oca - Ziggy Marley je kao jedan od svojih ciljeva zacrtao informiranje svijeta o tom kontinentu: "Afrika ima posebno mjesto u mom srcu, obzirom na sve ono kroz što je taj kontinent prošao, i zato što je ona kolijevka ljudskog roda. Svi naši preci su iz Afrike, na određeni način - mi smo svi rođaci. Također, Afrika je mjesto iz kojeg su moji preci odvedeni na Zapad na nehumani i neljudski način. Jako me boli što se danas u Africi događa."

Po prirodnim resursima Afrika je najbogatiji kontinent, no ipak, njezini stanovnici – kaže Ziggy Marley - mnogo pate. Zato je odlučio da usmjeri dio svoje energije na informiranje svijeta o Africi, i to - kako kaže - 'ne samo na negativnosti u njoj, već i na pozitivne stvari'.

XS
SM
MD
LG