Linkovi

"Ms Behavin" - Prvi samostalni album Liz Kinnon


Jazz klaviristkinja, skladateljka i aranžerka Liz Kinnon objavila je svoj prvi samostalni album. Kako javlja Doug Levine, izvor inspiracije za cijeli album bili su joj njezini sinovi.

Liz Kinnon nastupala je s brojnim jazz sastavima u južnoj Kaliforniji. Također, aranžirala je glazbu za televiziju i film, sve to uz stalni posao učiteljice klavira. Kako kaže, završiti ovaj album nije bilo jednostavno:

"Počela sam sa snimanjem prije deset godina, surađujući s brazilskim jazz sastavom. Odlično smo se slagali, međutim poslovni dio tog posla nisam baš poznavala, nisam znala kako tome pristupiti. To me je obeshrabrilo, pa sam taj projekt gurnula privremeno u stranu. No cijelo sam vrijeme vjerovala u svoju glazbu, koju su svi hvalili."

Liz je posvetila jednu skladbu sinovima Kevinu i Ericu. Bez njih, kaže Liz, vjerojatno ne bi bilo albuma:

"Moja su me djeca motivirala da završim album. Znala sam da trebam snimiti nešto svoje, što bi moja djeca zauvijek mogla imati, da znaju da je to uradila njihova mama. To mi je uistinu bila inspiracija."

Liz Kinnon nedavno je u Washingtonu nastupala s sastavom Maiden Voyage, na koncertu u počast ženama koje sviraju jazz. Na programu je bila skladba Charlie Chaplina Smile, u njenom aranžmanu. Ta se skladba nalazi i na njenom novom albumu pod naslovom Ms Behavin.

XS
SM
MD
LG