Linkovi

Američka nogometna reprezentacija sastavljena uglavnom od profesionalaca iz europskih klubova


Na popisu igrača nogometne reprezentacije Sjedinjenih Država, koja će sljedeće srijede zaigrati u prijateljskoj utakmici protiv Šveda u Goteborgu, od ukupno 19 igrača samo će trojica doći iz Amerike, dok će ostali igrači biti oni koji već igraju za europske klubove.

Trojica igrača američke prve lige koje je odabrao trener reprezentacije Bob Bradley su Landon Donovan iz losanđeleskog Galaxy-a, zatim Pablo Mastroeni iz Colorado Rapidsa i Jonathan Bornstein iz kluba Chivas USA. Osmero igrača američke reprezentacije profesionalno igraju u klubovima u Britaniji, a četvorica u Njemačkoj.

Inače, ovo je Bradleyev prvi put u Europu u funkciji glavnog trenera reprezentacije. Njegove su momčadi do sada zabilježile ukupno 10 pobjeda, tri poraza i jedan neriješen rezultat. Bradley je rekao da mu je drago što je toliko američkih igrača koji igraju u Europi mogao iskoristiti za ovaj susret. Recimo još samo da Švedska trenutno na ljestvici nogometnih reprezentacija u svijetu zauzima 20.-o, a Sjedinjene Države 14-o mjesto.

XS
SM
MD
LG