Linkovi

Hrvatska pristupačna američkim turistima


Ljepote hrvatske obale ponovno su naišle na oduševljenje s američke strane Atlantika, a u njih se ovog puta mogla posvjedočiti novinarka Washington Posta Sheila Norman-Culp koja je sa suprugom boravila na Jadranu.

Ako su španjolske plaže preizgrađene za vas, Italija i Grčka prenatrpane, a Francuska rivijera preskupa, možda je vrijeme da dođete u Hrvatsku, piše ona. "More je čisto i prozirno, sunca ima na pretek, a gužve se lako mogu izbjeći," piše američka novinarka koja kaže da je novi hrvatski slogan – Mediteran kakav je nekad bio – u potpunosti pogođen.

Američka novinarka podsjeća na hrvatske ljepote, uključujući Dubrovnik i više od tisuću otoka i otočića, a ništa manje važno je to da za turiste iz Sjedinjenih Država Hrvatska – za razliku od većine zemalja euro zone – nije preskupa. Hrvatska, navodi se u tekstu, ove godine očekuje dolazak 200 tisuća Amerikanaca, gotovo dvostruko više nego 2005. godine.

I jedna američka tema … američki farmaceutski div, kompanija Johnson and Johnson tužila je Američki crveni križ zbog– crvenog križa. Kako javlja USA Today, Johnson and Johnson tvrdi da ima eksluzivno pravo na korištenje crvenog križa kao zaštitnog znaka na komercijalnim proizvodima. Problem je nastao kad je Američki crveni križ pokrenuo kampanju u sklopu koje neke manje kompanije pod spornim simbolom prodaju ovlaživače zraka, sredstva za dezinfekciju ruku, četke za kosu i zube i slično. Američki crveni križ od toga ubere manje od deset milijuna dolara za financiranje svojih operacija. Čelnici te organizacije ogorčeni su potezom farmaceutskog diva, ali i uvjereni da će pravda biti na njihovoj strani. aw

XS
SM
MD
LG