Linkovi

U FBI sada mogu i nekadašnji uživatelji marihuane


Washington Post izvještava da je američki Savezni istražni ured, FBI, popustio pred realitetom današnjice te da je ublažio jedan važan kriterij za zapošljavanje. Naime, prema novom pravilu kandidati više neće biti automatski diskvalificirani iz procesa zapošljavanja ukoliko su u nekom razdoblju svog života uživali u lakim drogama poput marihuane. Oni koji se prijavljuju na poslove analitičara, programera ili specijalnih agenata FBI-a sada neće biti diskvalificirani ukoliko nisu uživali marihuanu u roku od tri godine od podnošenja molbe za posao, a deset godina kada su u pitanju druge droge. Staro pravilo je zabranjivalo primanje u FBI bilo koga tko je pušio marihuanu 15 puta u bilo kojoj životnoj fazi, a druge zabranjene narkotike pet puta.

Kako piše Washington Post, dužnosnici FBI-ja jednostavno su priznali stanje u današnjem američkom društvu u kojem je, prema nekim procjenama, i trećina građana probala marihuanu makar jednom u životu. Popuštanje u navedenom kriteriju dolazi u trenucima kad FBI ima problema u popunjavanju novih poslova naročito onih na području protuterorističkih djelatnosti i obavještajnog rada.

USA Today donosi dobru vijest za vozače –velikoprodajna cijena galona benzina u Sjedinjenim Državama (što je 3,78 litara) pala je ispod dva dolara po prvi put u protekla četiri mjeseca. Analitičari najavljuju nastavak pada cijene i u maloprodaji pa se procjenjuje da će u slijedećih tjedan dana galon benzina na crpkama koštati prosječno dva dolara i 75 centi. Među razlozima za pad cijene benzina jesu povećane zalihe, zatim smanjenje potrošnje s približavanjem kraja ljeta te činjenica da za sada nije bilo većih uragana koji bi naškodili rafinerijama i procesu prerade i opskrbe naftom, pojašnjava USA Today.

XS
SM
MD
LG