Linkovi

U Minneapolisu se traga za preživjelima u nesreći na urušenom mostu


Nakon jučerašnjeg urušavanja mosta u Minneapolisu, u saveznoj državi Minnesoti, vlasti tragaju za tijelima poginulih. Policija kaže da je rano objaviti konačan broj žrtava, no prvotni izvještaji ukazuju na sedam poginulih i preko 20 nestalih.

Šef vatrogasne službe Jim Clark izjavio je da je naglasak na saniranju štete, a ne više toliko na spašavanju žrtava.Vlasti predviđaju da bi potraga za automobilima koji su se uslijed urušavanja mosta srušili u rijeku mogla potrajati najmanje tri dana.

Vlasti su propćile da ne postoje indicije da se radi o djelu terorizma iako se uzrok rušenja mosta istražuje.

Podsjetimo, u Minneapolisu, u saveznoj državi Minnesoti, veliki most prepun vozila srušio se jučer u rijeku Mississippi. Most se raspao na nekoliko velikih dijelova i potom jednostavno urušio 20 metara u rijeku. Tijekom nekoliko proteklih tjedana na mostu su se odvijali građevinski radovi.

Oko 50 vozila je palo u rijeku, a svi preživjeli koji su bili izolirani na mostu su spašeni. Među spašenima nalaze se djeca koja su se vozila u školskom autobusu kad se most srušio. Bolnički dužnosnici su priopćili da je najmanje jedno dijete među ranjenima, te da je šest povrijeđenih u kritičnom stanju.

XS
SM
MD
LG