Linkovi

Jackie Ryan, 'You and the Night and the Music'


Jeste li raspoloženi za odličnu jazz baladu? Kako izvješćuje Doug Levine, ne moramo tražiti ništa bolje od vokalistice Jackie Ryan, koja na posve svjež način obrađuje neke klasične ljubavne pjesme, na svom novom CD-u, naslovljenom "You And The Night And The Music".

Jackiena ljubav prema ljubavnim pjesmama rasplamsala se kad je prvu puta čula legendarne Ellu Fitzgerald, Saru Vaughan i Jona Hendricksa na lokalnoj radio postaji koja je emitirala jazz. Nije, naravno, škodilo što su joj i roditelji bili pjevači, koji su svoju kćerku poticali da nastupa.

S 15 godina, već je pjevala i skladala u plesnim sastavima prije nego što se otisnula u – kako to sama naziva – 'život na cesti'. Jackie Ryan kaže za taj period svog života: "Tako sam naučila jazz – živeći ga! Cesta je bila moja škola."

Jackie Ryan ni danas putovanja nisu strana: nastupala je u Europi, Aziji, Kanadi i diljem Sjedinjenih Država. Jednako je 'kod kuće' i u studiju, gdje snima balade poput ove koju smo čuli, "Never Let Me Go", ili slijedećeg latino-jazza "Besame Mucho" ...

Kako je sama bila producentica svog najnovijeg albuma "You And The Night And The Music", Jackie Ryan je imala potpunu kreativnu kontrolu nad njim. Odabrala je pjesme koje je željela snimiti, aranžere s kojima je željela raditi, pa i glazbenike za svoj prateći sastav.

Uz njezin redovni trio, na pet skladbi s njom nastupa i veteran jazz saksofonist Red Holloway.

Predstojeća turneja Jackie Ryan uključuje i tri koncerta posvećena pokojnom voditelju jazz banda Bennyju Carteru.

XS
SM
MD
LG