Linkovi

Za parkirno mjesto u New Yorku - 225 tisuća dolara


Čini vam se da vas parkiranje skupo košta? No, slijedeće brojke možda će vam vlastito parkiranje učiniti čisto prihvatljivim.

U Houstonu, za 225 tisuća dolara može se kupiti kuća s tri spavaonice, radnom sobom, sobom za biljar i bazenom u vrtu, kao i toplim jacuzzijem na terasi. Na Manhattanu, toliko će novca kupiti parkirno mjesto … bez prozora, bez pogleda, čak i bez zidova.

Dok diljem Amerike, cijene nekretnina posustaju, na Manhattanu svakom kvadratnom metru prostora i dalje cijena raste, a to uključuje i parkirna mjesta. Neki kupci parkirnih mjesta niti nemaju automobile, ali ih kupuju kao investiciju, jer već iznajmljivanjem pokrivaju trošak kupnje.

Za svako parkirno mjesto na prodaju postoje liste čekanja. Recimo, osmero ljudi se nada da će kupiti jedno od pet privatnih parkirnih mjesta – svako po 225 tisuća dolara! – u podrumu jedne zgrade s tridesetak stanova koja se gradi u Zapadnoj 17. ulici.

Premda cijene na Manhattanu prednjače, čak i ona mjesta u otvorenim parkirališnim prostorima i u garažama u Brooklynu, Queensu, Riverdaleu i Harlemu koštaju i po 50 tisuća dolara, a u jednoj novogradnji u Brooklynu čak 125 tisuća.

XS
SM
MD
LG