Linkovi

Album 'Solid Ice' Jimmyja  Thackeryja i The Driversa


Tko kaže da Washington nije grad bluesa? Više od 30 godina, washingtonski prvoklasni blues sastav The Nighthawks glavnom američkom gradu je pružao reputaciju središta bluesa. Iz Nighthawksa je potekao pjevač i gitarist Jimmy Thackery, koji se proslavio i izvan ovog sastava i izvan Washingtona.

Jimmy Thackery kaže da je napustio sastav The Nighthawks zato što mu je trebao odmor od njihovog napornog tempa gostovanja. No, usporavanje mu je, pokazalo se, bila posljednja stvar na pameti. Nakon 14 godina s Nighthawksima, on je osnovao šesteročlani rhytm'n'blues sastav nazvan The Assassins i s njim krenuo na turneje. U prvotnom sastavu, grupa je snimila tri albuma, prije nego što se pretvorila u trio, 1991.

Trenutni sastav Jimmyja Thackeryja, The Drivers, savršeno odgovara njegovom kantautorskom stilu, kao i načinu na koji svira gitaru. Na njihovom najnovijem albumu, naslovljenom "Solid Ice", ovaj trio bez ikakvog napora prelazi iz blues-rocka u soul-jazz.

Šest mjeseci odmora od turneja, bilo je sve što je Thackeryju, kako kaže, trebalo da se odmori i da napravi nove skladbe za album "Solid Ice". 'Ta mi je glazba došla kao inspiracija, ne prijelomna, ali iz srca i iskrena,' kaže Thackery. Možda nije prijelomna glazba, ali album "Solid Ice" je sposoban zadržati pažnju slušatelja. Od jakih instrumentalnih dionica, preko jedne akustičke balade i honky-tonk bluesa, pa do instrumentalnog odavanja počasti glazbeniku koji je na Thackeryja izvršio najveći utjecaj, Jimiju Hendrixu, ovaj album označava svježi početak za jednog od najneumornijih izvođača blues scene.

XS
SM
MD
LG