Linkovi

NBA: Draft prema očekivanjima, uz iznenađujući prijelaz Raya Allena iz Seattlea u Boston


U jednoj od najlošije čuvanih tajni u povijesti NBA, Portland Trailblazers su potvrdili sva ranija saznanja da će izabrati brucoša Državnog sveučilišta Ohio Grega Odena kao sveukupno prvi izbor godišnjeg drafta, održanog u njujorškom Madison Square Garden. Dva metra i 13 centimetara visoki Oden smatra se potencijalno zvjezdanim centrom.

Isto je tako bio očekivan i izbor Seattle SuperSonicsa – Kevin Durant iz Teksasa prošle je sezone ostvario prosječno gotovo 26 ubačaja i više od 11 skokova po utakmici. On će igrati u paru s Jeffom Greenom iz Sveučilišta Georgetown, koji je kao peti izbor otišao Boston Celticsima, ali je odmah bio utržen Seattleu u kompliciranoj zamjeni kojom je Boston dobio najboljeg strijelca i najpopularnijeg igrača Seattlea, sedmerostrukog All-Star igrača Raya Allena.

Atlanta Hawks imali su pravo odabira trećeg i odlučili su se za studenta Sveučilišta Floride Ala Horforda, iz Dominikanske Republike. Mike Conley sa Sveučilišta Ohio otišao je u Memphis Grizzlies, dok su Milwaukee Bucks odabrali 19-godišnjeg Kineza Yi Jiangliana. Dva metra i 13 centimetara visoki krilni napadač igrao je prošle sezone za Guandong Southern Tigers, s prosjekom od gotovo 25 ubačaja i više od 11 skokova u samo 30 minuta igranja po utakmici.

XS
SM
MD
LG