Linkovi

Predsjednik Bush će imenovati posebnog izaslanika pri Organizaciji islamskih država


Predsjednik George Bush najavio je da će imenovati posebnog izaslanika pri Organizaciji islamskih država. Ime američkog predstavnika još nije objavljeno.

Predsjednik je ovo najavio prilikom posjeta Islamskom centru u Washingtonu, rekavši da je nominacija ovog diplomatskog predstavnika 'prilika da Amerikanci pokažu muslimanskim zajednicama da su zainteresirani za dijalog s dignitetom i prijateljstvo'.

Sjedinjene Države do sada nisu imale stalnog predstavnika pri organizaciji koja okuplja islamske zemlje.

Predsjednik je u kratkom govoru u Islamskom centru u Washingtonu rekao da 'oni koji sumnjaju u američke namjere trebaju samo pogledati gdje se nalazi ova ustanova – u bliskom susjedstvu s jednom sinagogom, te luteranskom i katoličkom crkvom. Sve one egzistiraju jedna uz drugu, u miru' – rekao je predsjednik.

Predsjednik je također rekao da je uvjeren da će umjereni vjerski elementi u islamskom svijetu na kraju prevladati nad ekstremistima koji potiču nasilje.

'Vjerske slobode i prava čovjeka šire se u svim regijama svijeta, osim na Srednjem istoku' – rekao je predsjednik Bush.

Ovo je bio inače drugi posjet predsjednika Busha Islamskom centru u Washingtonu, koji ove godine slavi 50. godišnjicu postojanja. Prvi posjet je bio u rujnu 2001. godine, neposredno nakon terorističkih napada na New York i Washington.

XS
SM
MD
LG