Linkovi

Demokrati traže 'nestalu' elektronsku poštu Bijele kuće


Dnevnik Seattle Post–Intelligencer piše o 'nestanku' stotina tisuća poruka elektronske pošte koje su prošlih šest godina poslali ili primili dužnosnici Bijele kuće, njih ukupno 51.

Korespondenciju je zatražio Odbor Zastupničkog doma za nadzor izvršne vlasti, kojem sada predsjedaju demokrati. Suprotno zakonu koji traži čuvanje svih vladinih dokumenata, uključujući i prepisku putem e-maila, ovim se porukama 'izgubio trag' jer su djelatnici Bijele kuće koristili svoje 'stranačke' adrese, iz Republikanske stranke, a ne e-mail adresu Bijele kuće – piše list iz Seattlea.

Demokrati istražuju nekoliko slučajeva neregularnog političkog utjecaja na izvršnu vlast. Od njih je najprominentniji slučaj otpuštanja osmorice saveznih tužitelja, koji su – tvrde demokrati – izgubili posao jer ih se smatralo nedovoljno lojalnima politici Bijele kuće.

Republikanska stranka tvrdi da nema dokaza da je 'nestala' korespondencija bila u domeni javne uprave, odnosno da je bila političkog karaktera, vezana isključivo uz aktivnost Republikanske stranke.

******

Dnevnik San Jose Mercury News piše o pojavi piratizirane verzije najnovijeg dokumentarca Michaela Moorea na Internetu, odnosno na web stranici YouTube.

YouTube je ubrzo 'skinuo' piratiziranu verziju ovog filma, koji je produkcijsku kuću LionsGate koštao oko devet milijuna dolara – piše kalifornijski dnevnik.

Film 'Sicko' – kritički pogled na američki zdravstveni sustav – počinje se u Americi prikazivati 29. lipnja. Na premijeru su pozvane stotine lobista američkog privatnog sektora, koje Michael Moore smatra najodgovornijima za – kako tvrdi – loše stanje u američkom zdravstvu te za činjenicu da ne postoji univerzalno medicinsko osiguranje, kao u drugim zapadnim zemljama.

Inače, Michael Moore je u prošlosti bio veliki pristaša ilegalnog downloadiranja filmova s Interneta, pod uvjetom da 'pirati' ne ostvaruju profit – piše San Jose Mercury News.

XS
SM
MD
LG