Linkovi

Trubač Christian Scott - 'velika nada jazza'


Kada je 24-godišnji Christian Scott prošle godine objavio svoj prvi album, dočekan je kao 'nova, velika trubačka nada jazza'. Album mu je donio nominaciju za nagradu 'Grammy' što mu je 'u potpunosti promijenilo život'. S najnovijim albumom „Anthem,“ Scott se nada nastaviti istom uzlaznom putanjom...

S pozornošću ljubitelja jazza uprtom na mladog, talentiranog glazbenika, i u nestrpljivom očekivanju njegovog novog glazbenog iskoraka, Christian Scott, albumom „Anthem,“ dostojno slijedi svoj prvijenac – na njemu je opet fuzija jazza, rocka, funka i soula, ali ima i primjesa rapa i hip-hopa. Izmjenjivanjem trube, korneta i flugelhorna, Scott alternira tempo i ugođaj albuma.

Rođen i odrastao u New Orleansu, Christian Scott je počeo svirati trubu sa 12 godina. Prvu poduku iz jazza dobio je od svog ujaka, poznatog saksofonista Donalda Harrisona. Potom je nastavio u lokalnoj školi New Orleans Center for the Creative Arts, onoj istoj koju su prije njega pohađali, i zahvaljujući kojoj su svoje glazbene karijere započeli, i Wynton Marsalis i Harry Connick i Terence Blanchard.

Nakon toga, Christian Scott je dobio stipendiju za renomirani Berklee College of Music i završio ga za upola manje vremena nego što je to potrebno prosječnim studentima. S navršene 22 godine života, već se našao u studiju, radeći na svom prvom albumu, uključujući i njegovu produkciju. Nakon prošlogodišnjeg 'Rewind That', svog prvog albuma za jednu od vodećih etiketa – Concord Records - časopis Billboard ga je uvrstio na svoju listu 10 Faces to Watch in 2006, među deset, dakle, mladih glazbenika koji najviše obećavaju.

Ova je godina još uspješnija za Christiana Scotta. U travnju je napisao i snimio dvije pjesme za novi album Princea, zatim snimio pjesmu za album Randyja Jacksona 'American Music, Volume 1', čije objavljivanje se uskoro očekuje, a pojavit će se i u novom filmu Georgea Clooneya - 'Leatherheads'. Časopis Ebony, najstariji i najuspješniji afro-američki časopis, uvrstio ga je među svojih 30 vodećih mladih 'lidera' za 2007. godinu.

Većim dijelom albuma 'Anthem', Christian Scott odaje poštu svojim sugrađanima, stradalima u uraganu Katrina, kao što je i ova, pod naslovom „The 9“, imenom njuorleanske četvrti koja je i najviše stradala.

XS
SM
MD
LG