Linkovi

San Francisco Chronicle uspoređuje turističku ponudu Crne Gore i Hrvatske


Dnevni list San Francisco Chronicle u svom je nedjeljnom dodatku objavio putopis po Crnoj Gori. Autor Rick Steves, novinar poznat po putopisnim emisijama na američkoj javnoj televiziji, ušao je u Crnu Goru iz Hrvatske.

Rick Steves Crnu Goru naziva 'skromnijom polusestrom Hrvatske'. 'Ako ste došli do Dubrovnika, odvezite se autobusom južnije, u najmlađu državu u Europi, koja predstavlja svježu ali i pomalo oporo-grubu turističku destinaciju' – preporuča Rick Steves. 'Iako je sa Srbijom povezuje vjera, Crna Gora ima također dosta zajedničkog i s Hrvatskom – najviše u obalnom području. No, nakon prelaska granice, očita je razlika između blještave, za turiste uređene Dalmacije i sirovije, oštrije i egzotičnije Crne Gore' – piše ovaj američki novinar, koji usred prelijepe obale opaža i ostatke komunističkog doba - betonske stambene zgrade na rubu rušenja i ružne gigantske hotele. '

Crna Gora je očito siromašnija od Hrvatske, no ništa ne može nadmašiti ljepotu crnogorskih planina, zaljeva i šuma' – piše u listu San Francisco Chronicle Rick Steves.

XS
SM
MD
LG