Linkovi

Album 'Anchored in Love: A Tribute to June Carter Cash'


Legenda country glazbe June Carter Cash umrla je prije četiri godine. Njen suprug Johnny Cash, s kojim je bila u braku 35 godina, preminuo je nekoliko mjeseci nakon nje. Njihov jedini potomak John Carter Cash nedavno je objavio album i knjigu posvećenu njegovoj majci. Više o albumu 'Anchored in Love: A Tribute to June Carter Cash' u prilogu Mary Morningstar.

Skladba If I Were a Carpenter u izvedbi Sheryl Crow i Williea Nelsona jedna je od 12 pjesama na albumu 'Anchored in Love: A Tribute to June Carter Cash'. June Carter Cash je sve skladbe na albumu ili napisala ili izvodila tijekom svoje pet desetljeća duge karijere country glazbenika. Tu su i nove izvedbe popularnih dueta koje je ona snimila s Johnny Cashom te nekoliko skladbi poznatih u izvedbama legendarne obitelji Carter.

Posljednji album June je snimila 2003., pod naslovom Wildwood Flower. Njena dugogodišnja prijateljica, pjevačica Loretta Lynn, u njenu je čast snimila svoju verziju naslovne skladbe albuma koji je dobio nagradu Grammy.

Album 'Anchored in Love' je osmislio i producirao John Carter Cash, koji album opisao kao izraz ljubavi. Na albumu nastupaju neki od najbliskijih glazbenika-prijatelja June Carter Cahs, kao Roseanne Cash, Johnnyjeva kćer iz njegvog prvog braka, kao i Carlene Carter, Juneina kćer iz braka s njenim prvim suprugom Carlom Smithom. Carlene je zajedno s Ronniem Dunnom, pjevačem sastava Brooks and Dunn, snima verziju skladbe 'Jackson', koju je June snimila 1967. s Johnnyem Cashom.

John Carter nedavno je završio pisanje prve biografije June Carter koja je objavljena na isti dan kad i album. 'Nadam se da će kroz te stranice čitatelji upoznati moju majku kakvu sam je ja poznavao' - kaže John Carter, dodajući da će slušatelji 'osim boli koju je proživjela, moći će u prvom redu upoznati njenu snagu i ljepotu'.

XS
SM
MD
LG