Linkovi

Album Mary Chapin Carpenter 'The Calling'


Već dvadeset godina Mary Chapin Carpenter interpretira pjesme koje su kombinacija rocka, folka i countryja. Njezin deseti album pod nazivom 'The Calling' prepun je toplih i osobnih pjesama. Neke sadrže političku konotaciju.

U skladbi 'Houston' Mary Chapin Carpenter je opjevala tragične priče nastale nakon uragana Katrina kada su mnogi građani New Orleansa postali beskućnici te se morali preseliti u Teksas. Osoba u pjesmi se sjeća svog doma i stila života koji više ne postoji.

Mary Chapin Carpenter je odrasla u okolici Washingtona, a sada živi na farmi u Virginiji sa svojim suprugom. Često piše pjesme koje su odraz važnih životnih pitanja - o ljubavi, vjeri, odgovornosti i o starenju. Tekstovi njenih pjesama bogati su detaljima, opažanjima i slikama, a uz to ona piše o svojim osobnim osjećajima.

U pjesmi 'On With the Song' Mary Chapin Carpenter hvali pjevačice poznatog country banda Dixie Chicks, poznate i po svojoj kritici rata u Iraku i politike predsjednika Busha. Zbog toga ih je dobar dio publike odbacio, a primali su i anonimne prijetnje. U ovoj pjesmi Mary pokazuje podršku mladim pjevačicama koje zove 'tri male zvijezde na velikom nebu' koje se bore za svoja uvjerenja i 'daju drugima nadu'.

XS
SM
MD
LG