Linkovi

Režiser Steven Spielberg podržao predsjedničku kandidaturu senatorice Hillary Clinton


Časopis Hollywood Reporter piše da je režiser Steven Spielbeg podržao predsjedničku kandidaturu senatorice iz New Yorka Hillary Clinton.

'Spielbergova odluka ukazuje na sve veću podršku za Hillary Clinton među čelnim ljudima Hollywooda, koja dolazi nakon razdoblja kada su donatori iz svijeta filma pomagali svoj trojici glavnih kandidata Demokratske stranke, senatorici Clinton, ali i Baracku Obami i Johnu Edwardsu' – piše Hollywood Reporter.

Uz radničke sindikate i dobar dio odvjetničke profesije, Hollywood je financijska baza Demokratske stranke. U posljednjem izbornom ciklusu, 2004. godine, donatori koji dolaze iz show-businessa političkim su kandidatima na nacionalnoj razini dali više od 33 milijuna dolara – oko 23 milijuna demokratima i nešto više od 10 milijuna dolara republikancima, piše Hollywood Reporter.

******

Dnevnik Boston Globe piše o tome što se događa u republikanskom taboru, među političarima koji imaju ambiciju početkom 2009. zamijeniti Georgea Busha u Bijeloj kući.

Senator iz Arizone John McCain kritizira bivšeg guvernera Massachusettsa Mitta Romneya da je 'neprincipijelan', jer je 2005. godine svojim glasačima obećao da će raditi na očuvanju sadašnjih zakona prema kojima je pobačaj u toj saveznoj državi legalan, iako se to – kako je Romney tada rekao – 'kosi s njegovim osobnim uvjerenjima'.

Savezna država Massachusetts je jedna od najliberalnijih u Sjedinjenim Državama. Međutim, Mitt Romney se za predsjedničku nominaciju Republikanske stranke bori na poprištu kojim dominiraju izrazito konzervativni aktivisti, često članovi raznih evangeličkih udruga – piše Boston Globe.

John McCain – nekoć glavni republikanski pretendent na Bijelu kuću – sada prema anketama zaostaje u popularnosti za newyorškim gradonačelnikom Rodyjem Giulianijem te čak i bivšim senatorom Fredom Thompsonom, iako on još nije niti objavio svoju kandidaturu. McCain je zato odlučio prvo napasti Mitta Romney, s kojim dijeli treće mjesto na ljestvici popularnosti –piše dnevnik iz Bostona.

XS
SM
MD
LG