Linkovi

Prva utakmica finala pripala San Antoniju


Nestrpljivo – i s mnogo nada – iščekivan debi Cleveland Cavaliers u njihovom prvom finalu NBA, najblaže rečeno nije udovoljio očekivanjima. LeBron James nije uspio riješiti pitanje čvrste obrane San Antonio Spursa, koji su brzom – i, istaknimo to, vrlo nesebičnom – igrom svojih zvijezda pobijedili sa 85 prema 76.

Tim Duncan je ostvario praktički svoj playoff prosjek: 24 ubačaja, 13 skokova i 5 blokada. Tony Parker je ubacio 27, a Manu Ginobili 16 u četvrtom pohodu Spursa na naslov NBA lige. Ginobili je, uz to, imao 8 skokova, a Parker 7 asistencija.

Pred očima čitavog Teksasa – a i priličnog dijela svijeta s obzirom da se utakmica prenosila televizijski u 205 zemalja – 22-godišnji LeBron James, koji vrlo rijetko nije udovoljio očekivanjima, sinoć je potpuno zakazao. Sa samo 4 uspješna ubačaja od 16 pokušaja iz terena, završio je sa samo 14 ubačaja.

No, činjenica je da je njegov prvi nastup u finalu bio popraćen medijskom pažnjom, da su se mnogi pitali hoće li on uspjeti igrati prema tako visokim očekivanjima … kao što je nekad davno, u istoj situaciji, uspjelo Michaelu Jordanu. Jordan je tada, 1991, pregazio Los Angeles Lakerse, ubacivši im u koš 36 bodova.

Druga utakmica igra se isto u San Antoniju, u nedjelju navečer.

XS
SM
MD
LG