Linkovi

Senat potvrdio nominaciju Jamesa Glassmana za novog direktora vladinog Upravnog odbora za programe Glasa Amerike


Američki je Senat potvrdio nominaciju Jamesa Glassmana za novog predsjednika vladina Upravnog odbora koji nadzire programe Glasa Amerike i druge medijske projekte za inozemstvo koji se financiraju iz američkog državnog proračuna.

James Glassman je po profesiji novinar. Prije ovog položaja bio je glavni urednik časopisa American, koji se bavi ekonomskim i općenito poslovnim temama. Više od deset godina, bio je komentator dnevnika Washington Post, za koji je analizirao svjetsku investicijsku scenu. James Glassman je autor dviju knjiga o međunarodnim financijama.

On će na mjestu čelnika Upravnog odbora zamijeniti Kennetha Tomlinsona, te će odslužiti i ostatak njegova trogodišnjeg mandata. Glassmanov prethodnik Kenneth Tomlinson zatražio je od predsjednika Busha prije nekoliko mjeseci da ga ne nominira za drugi mandat.

Unutrašnja kontrola Državnog tajništva ustanovila je nakon opsežne istrage da je Tomlinson zlouporabio svoj položaj u cilju ostvarivanja privatnih poslovnih interesa te da je – protivno propisima Glasa Amerike - jedan poslovni ugovor udijelio osobnom prijatelju.

XS
SM
MD
LG