Linkovi

Hoće li se San Antonio gostiti clevelandskim rebarcima?


Među ljubiteljima košarke i dalje se vode rasprave o fenomenalnom uspjehu Cleveland Cavaliers, odnosno, prvenstveno, učinku njihove glavne zvijezde, 22-godišnjeg LeBrona Jamesa.

No, sportski analitičari daju Clevelandu malo šansi za osvajanje naslova protiv jakih San Antonio Spursa. Kažu, James može – baš kao što je to učinio Dwayne Wade za Miami u prošlogodišnjem finalu – sam dobiti nekoliko utakmica. No, malo je šansi da bi mu Duncan, Parker, Ginobili i ostatak vrlo jake postave San Antonija dopustili išta više od toga. Prognoze su, dakle: naslov Spursima i to u šest utakmica.

U međuvremenu, gradonačelnici San Antonija i Clevelanda okladili su se za pobjede svaki svoje ekipe. Gubitnička strana mora pobjedniku poslati po jedan sanduk mesnog specijaliteta grada, sanduk priloga, te nekoliko sanduka lokalnog piva. Što se mesa tiče, San Antonio bi poslao tamales sa šalšom, a Cleveland rebarca s pikantnim sosom.

Dodajmo da se San Antonio bori za četvrti naslov u devet godina, a Cleveland za prvi u 37-godišnjoj povijesti kluba.

Među sportskim komentatorima, Cleveland kotira kao grad 'najvećeg sportskog jada i očaja' u Americi; kriteriji su - koliko loše igraju prvoligaški klubovi u tri sporta i koliko ih prati loša sreća.

XS
SM
MD
LG