Linkovi

40 tržnica New York Cityja


Grad New York poznat je po svojim atraktivnim restoranima i kazališnim predstavama na Broadwayu. Međutim Njujorčani će vam reći da je njihov grad također poznat po izvrsnim tržnicama na otvorenom, gdje farmeri prodaju sve - od dinja do javorovog sirupa.

Nakon više od 30 godina - koliko su bile ud rugom planu - te tržnice danas mijenjaju način na koji stanovnici New Yorka kupuju, jedu i kuhaju.

Izvjestitelji Glasa Amerike Ade Astuti i Ariadne Budianto nedavno su posjetili zelenu tržnicu na Union Squareu, jednom od najživahnijih kvartova New Yorka.

Na tržnici, kupci su vrlo raznoliki, poput proizvoda koji se nude. Dužnosnici s Wall Streeta, studenti, bake i slavni kuhari, svi su oni tu zbog svježih namirnica. Ova je tržnica jedna od 40 razasutih po New Yorku. David Hughes, koji vodi zelenu tržnicu na Union Squareu, kaže: "Zelena je tržnica osnovana da bi proizvođači mogli izravno prodavati svoje proizvode stanovnicima grada."

Kupci hvale praktičnost tržnice kao i svježe voće i povrće. Međutim za mnoge od njih nije riječ samo u tome, već i u podršci lokalnim poljoprivrednicima. Tržnica je podsjetnik na prošla vremena kada su se takve tržnice mogle naći u samom srcu grada. Iako su ti dani prošli, tržnice donose okus seoskog života u New York.

XS
SM
MD
LG