Linkovi

Blues gitarist Joe Louis Walker objavio novi album - Playin' Dirty


Jedan od najaktivnijih blues gitarista današnjice je Joe Louis Walker iz San Francisca. Walker, koji je na glazbenoj sceni proveo 40 godina, nedavno je objavio svoj najnoviji album, naslovljen Playin' Dirty.

Poput većine velikih umjetnika bluesa, Joe Louis Walker je učio brzo, još kao tinejdžer postao je majstor gitare, svirajući skladbe od B.B. Kinga do tradicionalnog Delta bluesa Howlin' Wolfa. Kao šesnaestogodišnjak počeo je gravitirati k legendarnoj rock i blues sceni San Francisca, gdje je svirao s Jimi Hendrixom, Steve Millerom i sastavom Grateful Dead. Nije prošlo dugo, Walker je postao jedan od najcjenjenijih glazbenika u San Franciscu.

1975., Joe Louis Walker odlučio se za promjenu stila života te je sljedećih 10 godina proveo kao član gospel kvarteta The Spiritual Corinthians. Do novog preokreta došlo je 1985. tijekom Jazz and Heritage Fiestivala u New Orleansu, kada se Walker odlučio za povratak bluesu.

Sljedeće je godine u San Franciscu osnovao blues sastav The Bosstalkers. Očuvavši svoje rock i gospel utjecaje, tijekom sljedećih godina je snimio desetak albuma za različite diskografske kuće.

Walkerov novi album pod naslovom Playin' Dirty, snimljen je u Parizu.

XS
SM
MD
LG