Linkovi

Film tjedna: Pirates of the Caribbean: At World's End


Jedra na obzoru! Najpopularniji filmski gusari vraćaju se ovaj vikend u kina u trećoj avanturi inspiriranoj jednom od vožnji u zabavnim parkovima Disneyland. Alan Silverman je za nas pogledao film "Gusari Kariba: Na kraju svijeta".

Izvorni "Gusari Kariba: Prokletstvo crnog bisera" bili su neočekivani hit 2003. godine. Saga o podnapitom Kapetanu Jacku Sparrowu, naivnom Willu Turneru i odvažnoj Elizabeth Swann nastavila se 2006, drugom avanturom ... koja je završila upola napete scene, tako da se priča morala nastaviti u ovom trećem filmu, "... Na kraju svijeta".

Vratiti ga natrag? Dakle, kako izgleda, Kapetan Jack Sparrow nije ustvari umro, nego se nalazi u čistilištu, poznatom kao 'Tamnica Davyja Jonesa'. Tamo se sada moraju zaputiti Will, Elizabeth i ostatak živopisne posade, na čelu sa starim neprijateljem Jacka Sparrowa - Barbossom.

Daljnji je zaplet malo teže objasniti jer u njemu jedva da ima imalo smisla, no to sigurno neće smetati legijama ljubitelja diljem svijeta, željnim da vide Johnnyja Deppa ponovno u ulozi Kapetana Jacka. "Ono što najviše volim u liku Kapetana Jacka Sparrowa je bezbrižnost ... mogao sam biti potpuno neodgovoran, glasan i hvalisav; mogao sam biti u krivu i sve može proći, jer je to takav lik. Bio sam u prilici da radim najšašavije stvari koje čovjeku mogu pasti na pamet i da se pritom sjajno zabavljam" - kaže o svojoj ulozi Johnny Depp.

Ukrštajući s Deppovim Kapetanom Jackom umjesto mačeva samo oštrinu jezika, oskarovac Geoffrey Rush tumači Barbossu. Hongkonška zvijezda akcijskih filmova Chow Yun Fat tumači vođu gusara u Singapuru, a slavni rocker iz Rolling Stonesa, Keith Richard pojavljuje se nakratko, kao otac Kapetana Jacka Sparrowa.

U međuvremenu, Orlando Bloom postaje sve odlučniji kao mladi Will Turner, odlučan da osvoji srce Elizabeth Swann, koja je praktički i sama postala gusarica. "Osjećam se kao da sam najveći dio svog odraslog života glumio gusara, tako da je ovo sada definitivno gorkoslatki osjećaj. Tužno mi je oprostiti se od lika Willa jer mi je stvarno drag. On je neustrašiv, a, kako smo se bližili kraju sve je više i sam postajao gusar. Baš kad sam bio najviše uzbuđen oko toga što postajem gusar, sve je došlo kraju" - kaže Orlando Bloom.

No, je li "Na kraju svijeta" zaista i kraj avantura "Gusara Kariba"? Johnny Depp kaže da ako njegova lađa 'Crni biser' ikada ponovno podigne jedra i on bi bio spreman biti na njezinoj palubi kao neuništivi Kapetan Jack Sparrow.

Keira Knightly ponovno tumači Elizabeth Swann, a vraća se i Bill Naghy kao Davy Jones. Stellan Skarsgard glumi Willovog oca, osuđenog na vječno služenje na brodu Davyja Jonesa, 'Letećem Holandezu', osim ako ga mladi Will ne uspije spasiti. Producent filma je veteran akcijskih filmova Jerry Bruckheimer, a redatelj Gore Verbinski, dok je glazbu skladao Hans Zimmer.

XS
SM
MD
LG