Linkovi

Splitski gradonačelnik primio američkog veleposlanika Bradtkea


Splitski gradonačelnik Zvonimir Puljić primio je u nastupni posjetveleposlanika SAD-a u Hrvatskoj Roberta A. Bradtkea. Iako je susret bionastupni protekao je u radnom tonu, a uglavnom se razgovaralo o mogućnostima produbljivanja suradnje Hrvatske i SAD na splitskom području.

Bradtke: Na nedavnom skupu američkih putničkih agencija rečeno je da će se broj turista za tri godine udvostručiti s toga smo predložili uvođenje izravne zrakoplovne linije u okviru programa Otvoreno nebo o čemu bi se uskoro trebao sklopiti sporazum. Sve to upućuje da smo zainteresirani za ulaganje u turizam što smo već napravili preko Starwooda odnosno Le Meridien hotela. Vjerujem da će njihov uspjeh otvoriti vrata i drugim investitorima.

Američki velepolsanik u Zagrebu osvrnuo se i na ulazak Hrvatske u Europsku Uniju.

Bradtke: Nije pitanje hoće li Hrvatska ući u EU nego kada? Ja sam prilično optimističan u vezi procesa približavanja Hrvatske Europskoj uniji, pogotovo s toga jer će to približavanje i ulazak Hrvatske poboljšati i odnose sa Sjedinjenim Državama, što se vidi i iz primjera nedavno primljenih članica koje su udvostručile ekonomsku suradnju s Amerikom. Što se, pak, tiče ulaska Hrvatske u NATO savez, naravno da želim da dođe i do toga, jer će to poboljšati stupanj sigurnosti Hrvatske

XS
SM
MD
LG